Breed, Breder, breedst

Het nieuwe assortiment Fir-wielen heeft diverse veranderingen ondergaan sinds voorgaande jaren, een van de belangrijkste veranderingen die doorgevoerd  zijn, met als belangrijkste uitgangspunt hoe de banden zich houden t.a.v de  breedte van de velg,

  • De voordelen:
  • voelbare tractieverhoging
  • Stijfere en robuuste wielen
  • betere remcontrole
  • beter rijgevoel
  • Lichtere banden kunnen worden gebruikt

Deze voordelen zijn te danken aan het feit dat door een bredere velg  gebruik wordt gemaakt van een meer homogene vorm zonder de “ballon” kromming, die een aantal nadelen met zich meebrengt.
Nu met de meest strakke velgrand, kan de druk van de wangen worden verminderd en past alle bovengenoemde voordelen toe.

Verschil tussen een breed en smal velgbed

MTB Wielen: Hookless

In de afgelopen jaren heeft de MTB-sector diverse innovaties  doorgevoerd om de produkten verbeteren. De evolutie heeft elk aspect van de fiets, van chassis tot kleding, gecovered, maar de meest voor de hand liggende evolutie vond plaats in wielen met een diameterverandering van 26 inch tot 27,5 en 29, een verandering die de fietsmarkt letterlijk heeft veranderd . Naast de diameter hebben de vorm en de breedte van de velgen belangrijke nieuwigheden ondergaan.

De meeste velgen die last hebben van breuk zijn getroffen door een sterke impact. Het ontwerp van de nieuwe carbon velgen heeft een stevige schouder in plaats van de klassieke “J” , wat resulteert in een grotere slagvastheid.

Hookless wielen vermijden de klassieke “J” door de schouder te versterken, waardoor een grotere slagweerstand wordt verkregen zonder de retentiecapaciteit van het rubber te verminderen; Deze voordelen hebben fir ervan overtuigd deze oplossing op hun beste wielen te nemen, zowel in carbon als aluminium

De verschillen tussen hookless wielen en standaard wielen